Naslovnica Glazba Festivali Koncert otvorenja Outlook festivala u pulskoj Areni

Koncert otvorenja Outlook festivala u pulskoj Areni

Outlook festival, jedan je od vodećih svjetskih festivala bass glazbe i sound system kulture, već se deveto ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i od 31. kolovoza do 4. rujna dovodi mnogobrojne izvođače koji spadaju u sam vrh dub, reggae, hip-hop, drum‘n’bass, garage, dubstep, house i srodne glazbene scene. Festival će biti otvoren u srijedu, 31. kolovoza, koncertom u dvije tisuće godina staroj pulskoj Areni, veličanstvenom okolišu u kojem će se u jedinstveno koncertno iskustvo spojiti s ljubavlju očuvana antička arhitektura i vrhunska glazbena produkcija.

Nakon prošlogodišnjih nezaboravnih sedam sati glazbe uz 40 izvođača i koncert r’n’b dive Lauryn Hill iz 2014. Outlook će ove godine otvoriti Damian ‘JR. GONG’ Marley. Najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya, vrlo je uspješan reggae i dancehall glazbenik, koji nastupa još od svoje 13 godine. Samoproglašeni “Duhovni Revolucionar ‘, Damian je radio marljivo tijekom svoje karijere kako bi izgradio vlastitu nišu u povijesti glazbe i dodato novu perspektivu na Marleyevu ostavština za 21. stoljeće.Poznat je po svojim samostalnim izdanjima, ali i suradnjama s drugim glazbenicima poput Nasa, Bobby Browna, Cypress Hilla, Skrillexa. Damian je bio član super-grupe SuperHeavy zajedno s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom iz Eurythmicsa. U povijesnom pulskom amfiteatru Damienu će se pridružiti još niz posebnih gostiju.

Publiku u Areni za nastup Damiana Marleya zagrijavat će Iration Steppas, jedan od vodećih dub soundsystema u svijetu, koji su postali međunarodno priznati po posebnoj atmosferi i stilu koje njeguju na nastupima. Zagrebačka publika će ih imati priliku po prvi put čuti upravo na službenom zagrijavanju za Outlook festival, u suradnji sa Seasplash festivalom, 7. svibnja, u klubu Sirup. Kada bi spojili glazbu iz Tarantinovih filmova, Ennia Morriconea i A Tribe Called Quest nastao bi trio ASM, trio čiju je glazbu najlakše opisati kao intelektualni hip-hop s funk primjesama i teatralnim nastupima. Upravo u Puli predstavit će svoj zadnji, hvaljeni album ”The Jade Amulet”. Na tragu hip-hopa, ali onog uličnog je i Slum Village utjecajni trio iz Detroita. Ova četiri nastupa u pulskoj Areni uvest će publiku u još jedno veliko slavlje bass glazbe i soundsystem kulture na tvrđavi Punta Christo.

Ulaznice za Outlook Arenu po cijeni od 240kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. Za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova u prodaji i dalje ima povoljnijih  festivalskih ulaznica  po cijeni od 850kn. Od ove godine kupovina povoljnijih ulaznica omogućena je i za državljane Slovačke, Rumunjske, Bugarske, Češke, Ukrajine, Litve, Estonije i Rusije.