Naslovnica Odabir urednika Počinje najveća mobile konferencija u regiji – droidcon Zagreb!

Počinje najveća mobile konferencija u regiji – droidcon Zagreb!

Još nas samo jedan dan dijeli od početka droidcon Zagreba, najveće mobile konferencije u ovom dijelu Europe, s fokusom na Android.

Konferencija koja će se održati 28.i 29. travnja u Hotelu Antunović okupit će petstotinjak Android developera, UX/UI dizajnera, kao i sve ostale zaljubljenike u tehnologiju, a uvod u konferenciju odvija se danas u prostorijama Impact HUBa, gdje se održava Hackathon s temom „Hack the droidcon!“.

droidcon Zagreb okupit će neke od najvećih globalnih i domaćih stručnjaka za Android a konferenciju će otvoriti predavanje Wojteka Kalicińskog iz Googla koji će predstaviti novi Android N nakon kojega slijede predavači izGroupona, Vodafona,Undabota, Infinuma, BlaBlaCara,Spotifyja, da nabrojimo samo neke. Drugi konferencijski dan otvara Erik Hellman, vrhunski stručnjak za Android, pisac i bloger koji će govoriti o greškama koje Androidaši najčešće rade te kako ih izbjeći, a petak će još obilježiti niz zanimlijvih predavanja profesionalaca iz Sonyja, Paypala, Twilia, Fivea, Dropboxa, Shazama, i ostalih.Inače, sva predavanja podijeljena su i tematski obilježena kao Development, Business, UX/UI, a kompletni raspored  predavanja pogledajte na linku.

Ovogodišnje izdanje konferencije imat će i bogat izložbeni prostor u kojem će se predstaviti renomirane IT tvrtke poput Asseca, troida, Undabota, Trikodera, Legame Studia, ali i niz zanimlijvih start upova kao na primjer Smart Lumies, MashMe, STEMI, Pyxie Dust Project, što je novitet u odnosu na prošlu godinu. Jedan od također značajnih noviteta na koji su organizatori posebno ponosni jest i taj što će na zagrebačkom izdanju droidcona sudjelovati više od 25% ženskih predavačica, što je postotak znatno viši od svih ostalih droidcona, ali i IT konferencija općenito. Samo za usporedu, droidcon Berlin ih je imao 17%, London 15%, Torino 6%, a Pariz 5%.

Konferenciju droidcon Zagreb podržale su globalne i domaće renomirane tvrtke troido, aconno, Five, Asseco, Undabot, Trikoder, Vodafone, Toptal, Trilix, Span, Decode, te niz drugih.

Svoju ulaznicu još uvijek možete kupiti putem Entrio sustava, a najbržeg od vas tko na [email protected] pošalje mail s naslovom „Kvarner news me vodi na droidcon“, nagradit ćemo s dvodnevnom kotizacijom!