Naslovnica Automoto Poreč: Startao “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016”

Poreč: Startao “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016”

Najveći i najvažniji događaj godine na području e-mobilnosti u Hrvatskoj i regiji “Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016”, reli isključivo električnih vozila koji se održava već treću godinu, startao je ove godine na Trgu slobode u Poreču 2.6.2016. u 12:00 h.

Stotinjak e-vozila iz čitave Europe okupilo se kako bi se provozali rutom dugačkom cca 1.200 km, s ciljem promocije e-mobilnosti i stvaranja „Zelene hrvatske turističke magistrale“.

Najviše sudionika na reli stiglo je s Tesla vozilima, a od domaćih sudionika tu su tvrtke Dok-ing sa svojim vozilom Loox i Rimac automobili sa svojim Concept One, koji je pobudio najviše zanimanja kod Porečana i njihovih gostiju.

DSC_6234Okupljena vozila iz Poreča krenula su put Opatije nakon koje se nastavlja rata relija prema Zadru, Šibeniku, Smiljanu gdje će sudionici razgledati Spomen kuću Nikole Tesle, te nastaviti svoj put prema Plitvičkim jezerima. Ovogodišnji reli završava u nedjelju u 10:00 h na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

DSC_6311Organizatori poručuju da su izuzetno ponosni što su ih i ove godine prepoznali od Francuske preko Finske, Belgije, Nizozemske, Austrije i Njemačke kao najbolji i najljepši reli ovakvog tipa u Europi, te što imaju priliku kroz ovaj inovativni koncept pokazati Hrvatsku kao turistička zemlju koja posjeduje golemi potencijal upravo u privlačenju ekološki osviještenih turista, više platežne moći, kakve hrvatski turizam priželjkuje.